Νέα.........................................................................................................  
     
 
18/5/2005, Ο κ. Παπαδημητρίου συμμετείχε στην ημερίδα που διοργάνωσε στο ΕμποροΒιοτεχνικό Επιμελητήριο Χανίων η ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ με θέμα «Χρηματοδότηση Επιχειρηματικών Ιδεών μέσω του θεσμού Venture Capital». Στο περιθώριο της ημερίδας έγινε μια σύντομη επαφή με στελέχη της εταιρίας.

17/5/2005, Ο κ. Παπαδημητρίου διοργάνωσε δεύτερη ημερίδα στο Ξενοδοχείο Maravel στο Ρέθυμνο όπου έγινε συνάντηση με επιχειρηματίες της πόλης. Έγινε παρουσίαση της τεχνολογίας, των δυνατοτήτων της και μικρή επίδειξη της.. Έγινε παρουσίαση του επιχειρηματικού σχεδίου. Ακολούθησε συζήτηση όπου διερευνήθηκε:
-η αναγκαιότητα του κεφαλαίου κίνησης
-οι οικονομικές δυνατότητες ενός παραγωγικού πυρήνα.
-οι στρατηγικές εξόδου για τον υποψήφιο επενδυτή.
-η συνέργια της συγκεκριμένης πρότασης με την τοπική οικονομία

16/5/2005, Στα πλαίσια της προσπάθειας για εύρεση επενδυτών ο κ. Παπαδημητρίου διοργάνωσε στο Ξενοδοχείο Αρκάδι στα Χανιά συνάντηση με επιχειρηματίες της πόλης. Έγινε παρουσίαση της τεχνολογίας, των δυνατοτήτων της και μικρή επίδειξη της. Έγινε παρουσίαση του επιχειρηματικού σχεδίου. Ακολούθησε συζήτηση όπου διερευνήθηκε:
-η δυνατότητα εναλλακτικών εφαρμογών και οι οικονομικές συνέπειες σο εγχείρημα.
-οι οικονομικές δυνατότητες ενός παραγωγικού πυρήνα.
-οι στρατηγικές εξόδου για τον υποψήφιο επενδυτή.
Έγινε ανάλυση των κίνδυνων που απορρέουν από το επιχειρηματικό σχέδιο ενώ τέθηκε και το θέμα από επιχειρηματίες για κοινή συμμετοχή σε προγράμματα με τις επιχειρήσεις τους.

4-9/5/2005, Πραγματοποιήθηκαν καθημερινές συναντήσεις της ομάδας εργασίας με θέματα
-τον τελικό καθορισμό του επιχειρηματικού σχεδίου
-σύνοψη των αποτελεσμάτων
-καθορισμός στόχων και στρατηγικής για συνέχιση του έργου
-τελικός έλεγχος της αίτησης για κατοχύρωση της τεχνολογίας στις ΗΠΑ

28/3/2005, Πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ομάδας εργασίας με θέματα:
-την αξιοποίηση των επαφών που έγιναν στη έκθεση CeBIT
-τον καθορισμό της στρατηγικής για την συνέχιση του έργου

8-10/3/2005, Ο κ. Παπαδημητρίου συμμετείχε στην έκθεση CeBIT 2005, μέσω του δικτύου «ΠΡΑΞΗ» μέλος του Ευρωπαϊκού οργανισμού Innovation Relay Centre. Εκεί υπήρξε ενημερωτικό υλικό και προσωπική ενημέρωση από τον κ. Παπαδημητρίου. Επίσης υπήρξε σειρά προγραμματισμένων συναντήσεων με εταιρίες που ενδιαφέρονταν για εύρεση τεχνολογίας. Ο κ. Παπαδημητρίου επισκέφτηκε και περίπτερα άλλων προεπιλεγμένων εκθετών οι οποίοι ήταν εν δυνάμει χρήστες της τεχνολογίας. Αποτέλεσμα της έκθεσης ήταν σειρά σημαντικών επαφών με 14 εταιρίες του εξωτερικού:
-Indukey, Γερμανία
-g.tec, Αυστρία
-Promethean, Μ. Βρετανία
-Guangzhou Jetion Computech Co., Ltd, Ταϊβάν
-BlueWalker, Γερμανία
-Pegasus, Ισραήλ
-Logitech, Ευρωπαϊκό τμήμα
-eMagin, ΗΠΑ
-WES, Γερμανία
-NAVMAN, Ν. Ζηλανδία
-Ginmondo, Γερμανία
-Cheops, Γερμανία
-Century Communications, Ισπανία
-MA Labs, ΗΠΑ
-Καθώς και το γραφείο διαμεσολάβησης του πολυτεχνείου του Μιλάνου, Ιταλία.

1/3/2005, Από την 1/3/2005 η περιγραφή της τεχνολογίας έχει ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό δίκτυο μεταφοράς τεχνογνωσίας RENTS σε συνεργασία με το δίκτυο «ΠΡΑΞΗ» (ΙΤΕ)

Ημερίδα CRINO, Στα πλαίσια του προγράμματος CRINO που υλοποιείτε στο Πολυτεχνείο Κρήτης ο κ. Παπαδημητρίου έδωσε ομιλία σε σεμινάριο παρουσιάζοντας ο εγχείρημα του υποέργου ΠΡΑΞΕ και την τεχνολογία. Στο περιθώριο του προγράμματος έγινε συνάντηση με τον κ. Ι. Παπαδόπουλο διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας Attica Ventures η οποία έδειξε σχετικό ενδιαφέρον.

20/10/2004, Η Επιτροπής Ερευνών του Πολυτεχνείου Κρήτης αποφάσισε «....ομόφωνα να μην συμμετάσχει το Πολυτεχνείο Κρήτης ενεργά και με την αντίστοιχη οικονομική συμβολή στο προϊόν της έρευνας που αναπτύχθηκε καά τη μεταπτυχιακή διατριβή του κ. Κυπριανού Παπαδημητρίου, με θέμα «Αναδιατασσόμενη Συσκευή Εισόδου για άτομα με Κινησιακές Ανάγκες», στα πλαίσια του έργου ΠΡΑΞΕ 02 77, αλλά σύμφωνα με τον Οδηγό Χρηματοδότησης, παρ. 5.1 του Κεφαλαίου ΧΙ «Κανονισμός Διάθεσης προϊόντων», να παρακρατηθεί ποσοστό 5% στην περίπτωση που υπάρξουν έσοδα από τα πνευματικά δικαιώματα, που αντιστοιχούν στα μέλη του Πολυτεχνείου Κρήτης....» Η τεχνολογία παρουσιάστηκε στην τοπική κοινωνία στην έκθεση που διοργάνωσε το Πολυτεχνείο στα Χανιά για τα 20 χρόνια λειτουργίας του. Στην έκθεση υπήρχε ενημερωτικό υλικό, λειτουργικό πρωτότυπο της συσκευής, αλλά και προσωπική ενημέρωση στους επισκέπτες από τον κ. Παπαδημητρίου.

16/8/2004, Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 η τεχνολογία παρουσιάστηκε στην Έκθεση Καινοτομίας της ΓΓΕΤ με την στήριξη του Πολυτεχνείου Κρήτης.

16-20/6/2004: Κατά τη διάρκεια των ημερών αυτών πραγματοποιήθηκαν δύο συναντήσεις της ομάδας εργασίας με θέματα
-την γνωριμία μεταξύ των συνεργαζομένων
-την στελέχωση της ομάδας για την υλοποίηση του έργου
-τον καθορισμό της γενικής στρατηγικής
-καθορισμό γενικού πλάνου αξιοποίησης της χρηματοδότησης
-ανάλυση των δυνατών / αδύνατων σημείων
-την στοχεύση της αγοράς
-το καθορισμό της στρατηγικής προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων

18-21/5/2004, Το παγκόσμιο συνέδριο WCIT διοργανώθηκε στην Αθήνα από 18/5/2004 μέχρι 21/5/2004 με πλήθος συμμετοχών από το χώρο των Πανεπιστημίων και της βιομηχανίας. Εκτός του συνεδρίου υπήρχε και σειρά παράλληλων εκδηλώσεων. Ο κ. Παπαδημητρίου συμμετείχε με παρουσίαση στο διαγωνισμό “Michael Dertouzos Competition” όπου υποβλήθηκε εργασία για τη συσκευή με τίτλο “A REAL-TIME INPUT DEVICE FOR KINETICALLY CHALLENGED PERSONS”. H σχετική εργασία μετά από κρίση έλαβε την 7η θέση σε σύνολο 80 υποβληθέντων εργασιών.

14/5/2004, Παραχώρηση των δικαιωμάτων του Καθ. Απόστολου Δόλλα έναντι συμβολικού τιμήματος στον κ. Παπαδημητρίου.

6/2/2004, Η ΓΓΕΤ οργάνωσε ημερίδα παρουσίασης των υποέργων του προγράμματος ΠΡΑΞΕ στις 6/2/2004 στο ξενοδοχείο Divani Caravel. Ο κ. Παπαδημητρίου έδωσε μία σύντομη παρουσίαση της τεχνολογίας και είχε συναντήσεις στο περιθώριο της εκδήλωσης
 
     
ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ
  -project
  -τεχνολογία
  -νέα
  -δημοσιέυσεις
  -εφαρμογές
  -άνθρωποι
  -συνεργασίες
  -στόχοι
  -χρηματοδότηση
  -επικοινωνία